Vælg en side

——sponseret indhold——

Lad os lige starte med at få det på plads: Hvad er hygge? Hygge er i praksis en måde at være sammen på. Der er ingen fast definition på hvad hygge er, eller hvad det kræver – da det er forskelligt fra mennesker til mennesker. For nogen er det hyggeligt at være selv og læse en bog og for andre kræver det selskab.

Det de fleste dog kan blive enige om er at der typisk er mad involveret. Det kan være alt fra kage, slik (fredagsslik), popcorn til en film eller at grille på terrassen.

Da foråret er på ved at vinde indpas herhjemme, kommer vi med vores bud på hvordan du kan tænke udendørs hygge ind i dit byggeprojekt, hvad enten om du er nybygger, tilbygger eller bare ønsker inspiration til din nuværende bolig.

Sandkasse

Hvis du har små børn, så kan du her slå flere fluer med et smæk. Find en sandkasse med låg som kan åbnes til en bænk. De har flere fordele:

1) Forældrene eller børnene kan sidde på bænken mens der bliver leget i sandkassen.

2) Sandkassen kan lukkes uden at skulle overdækkes, så man undgår kattedyr tisser der.

3) En overdækket sandkasse kan få en hynde på og bruges som en (eller flere) ekstra siddepladser.

4) Et bålfad kan sættes i sandet.

Lys på terrassen

Det er træls at være begrænset af at solen går ned, så man er nød til at gå indenfor i stedet for at bruge terrassen. Det samme gør sig gældende hvis der bliver for koldt udenfor.

Det er der selvfølgelig også råd for.

Enten find en solsegl eller andet til at afskærme for vinden udenfor, det hjælper typisk på temperaturen.

Man kan også finde en terrassevarmer, enten i form af dem der bruger el og hænger på væggen/loftet eller en fritstående der typisk bruger gas.

Mht. lys, så er det en god ide at tænke det med ind i indretningen af terrassen. Find noget der passer til jeres stil, så I bliver glade for dem. Tænk f.eks. i bæredygtige LED spots, da de skal hænge udenfor og være gode.

Selvom elektriske lamper godt kan være hyggelige, så er det en god ide at tænke i f.eks. myggelys (mod insekter) og olielamper der står nede ved jorden – begge dele giver også hygge.