Vælg en side

————Sponseret indhold————

Det første man ser, når man skal hjem til andre, eller når man selv får gæster, er forhaven. Dog kommer man ofte til at overse haven, når det handler om indretning. Man bruger størstedelen af sin tid indenfor, og det er ofte ens indendørs hjem, man bruger mest tid på at indrette. Ofte kan man som husejer opleve, at så snart man beslutter sig for at opgraderer sin have, og gør mere ud af den, får man mere lyst til at være derude. Ønsker du at forbedrer din have, kan du i denne artikel finde nemme råd, til hvordan du får lyst til at bruge mere tid i din have.

Byg en hyggelig terrasse

Det kan være skønt med en have, men har man ikke mulighed for at sidde ude og nyde den, kan den tit gå hen og blive glemt. Første skridt til at forbedre din have, er at bygge en terrasse. En terrasse behøver ikke at være stor, og har du kun en lille have, kan du bygge en terrasse på 1*1,5 meter. Det vigtigste er at din terrasse har plads til en stol, en bænk eller noget tredje som du kan sidde på. At du har mulighed for at sidde i din have, tillader dig virkelig at nyde de enkle varme sommer nætter vi har i Danmark. Har du en større terrasse kan du med fordel investere i et udendørsildsted, som skaber liv og hygge, og giver dig mulighed for at sidde udenfor de koldere aftner. Har du brug for et lån til at sætte din have i stand, er der adskillige banker som tilbyder forbrugslån nu.

Lav din egen køkkenhave

En køkkenhave er en fantastisk måde at genbruge mad, og plante dine egne grøntsager. En køkkenhave behøver ikke at være stor, men kan blot inddeles i et par kasser, hvor du har plads. Dog er det vigtigt, at du sørger for at placere din køkkenhave det mest solrige sted i din have. Er det første gang at du dyrker grøntsager, kan du med fordel vælge nogle, som er lettere at så. Dette kan foreksempel være diverse krydderurter, gulerødder, bønner, eller kartofler. Dog skal du være opmærksom på, at nogle planter som er sværere at gro, oftere har brug for gødning end andre planter.

Gør haven brugbar

For virkelig at nyde din have, er det vigtigt at du tilpasser den til det du ønsker. Er man en ung familie med børn, er det en god idé at fjerne skyggende træer, så haven syner større. Dette vil give plads til større lege redskaber såsom en gynge eller sandkasse. Men er børnene fløjet fra reden, og ønsker du i stedet en have med plads til fordybelse, skal du gå en anden vej. Har du mulighed for at inddele din have med mindre træer eller stier lavet af små sten, kan dette bidrage til en charmerende have. Ved hjælp af udendørs lys, og forskellige blomster bed i forskellige farver, kan du kreere en have med en unik stemning.