Vælg en side

——sponseret indhold——

Det kan være noget af en kunst at indrette husets børneværelse, fordi værelset skal kunne rumme både leg, udfoldelse, fordybelse, hygge og søvn. Og det er endda ofte på ganske få kvadratmeter. Heldigvis er det også en sjov opgave, fordi barnets interesser, hobbyer og legetøj er med til at sætte retning og form på indretningen.

Et rum i konstant udvikling

Et børneværelse vil udvikle sig hele tiden. Barnet vokser fra det nuttede baby-univers og ind i tumlinge-alderen, som stiller andre krav til f.eks. sengen, møblerne, farverne på væggene og opbevaring af legetøjet.

Herunder kan du finde et par tips til de ting, der er værd at overveje, når man indretter børneværelset.

Opbevaring af legetøj

Det kan være en god ide med åbne reoler eller væghængte hylder til at placere barnets yndlingslegetøj på. Det, der leges mest med, skal frem i lyset. Det viser barnets interesser og inspirerer barnet til leg. Fordelen er også, at barnet hurtigt kan finde legetøjet frem OG rydde det op bagefter.

Omvendt er det heller ikke alt, der skal stå fremme. Et børneværelse kan nemt fremstå rodet, hvis der er ikke en form for organisering af legetøjet. Så anskaf nogle kasser og kurve, hvor legetøjet kan gemmes væk i. Det er smart at sætte navn eller et billede udenpå, så det er til at se, hvad der gemmer sig i kassen.

 

Sengen er en vigtig del af indretningen

Det er et stort skridt, når barnet skal over i en juniorseng. Den trygge tremmeseng er blevet for lille, og barnet skal over i juniorseng, som med sine 140 cm giver barnet plads til at vokse de næste mange år. I de første par år kan det en ekstra tryghed og sikkerhed for barnet med sidepaneler på sengen eller en form for sengehest, som forhindrer barnet i at trille ud.

Der findes rigtig mange flotte og seje juniorsenge med alle tænkelige designs, hvor barnet kan sove sammen med sine yndlingsfigurer fra tegnefilmene. Det vil helt sikkert give barnet ekstra lyst til at komme i seng om aftenen.

Juniorsenge kan også bruges til at opbevare legetøjet i. Rigtig mange modeller har nemlig sengeskuffer. Hvis man har pladsmangel, kan man slå to fluer med et smæk og vælge en seng med indbygget opbevaring.

Tæpper og belysning
Børneværelset skal også være hyggeligt at opholde sig i. Du kan male med varme farver på en eller flere af væggene. En loftlampe er god til generel leg på gulvet, men sørg for, at der også er mulighed for dæmpet belysning og en lampe over skrivebordet til kreative sysler. Bløde tæpper på gulvene er geniale. De er rare at lege på, de er med til visuelt at samle rummet og de giver en bedre akustik. Prikken over i’et er en hyggekrog med puder og bøger, hvor man kan krølle sig sammen med en god bog.